Aby dowiedzieć się, jak przyrządzić pyszny filet z kurczaka, wykonaj następujące kroki. Przygotuj filet z kurczaka, przyprawiając go solą i pieprzem. Zanurz go w jajku. Następnie zanurz go ponownie w skrobi kukurydzianej. Na koniec obtocz kurczaka w bułce tartej. Smaż kurczaka w głębokim tłuszczu, aż powłoka stanie się chrupiąca i złota. Podawaj go z sałatką. Z tego przepisu można przygotować kilka porcji. Upewnij się, że gotujesz go partiami, tak abyś mógł go posmakować.
Upiecz filet z kurczaka na papierze pergaminowym lub w rozgrzanym piekarniku. Kurczakowi zajmie to około 5 minut. Po wykonaniu, przenieś go na talerz do serwowania i pozwól mu odpocząć przez 5 minut. Podawaj od razu lub pozwól mu posiedzieć na talerzu przez 5 minut. Jeśli chcesz uzyskać chrupiącą, złotobrązową skórkę, możesz posmarować ją roztopionym masłem. Możesz też skropić ją odrobiną miodu podczas pieczenia.
Aby przygotować kurczaka, najpierw pokrój piersi z kurczaka na odpowiednie proporcje. Po tym czasie zamarynuj pierś z kurczaka przez 15 minut. Po tym czasie obtocz kawałki w mące i smaż je w głębokim tłuszczu przez siedem do ośmiu minut, aż staną się złotobrązowe i chrupiące. Po ugotowaniu podawaj z pysznym sosem do filetów. Smacznego!!! Jeśli kochasz kurczaka, pokochasz ten przepis! Jest łatwy do wykonania, pyszny i gwarantuje, że staniesz się ulubieńcem swojej rodziny i przyjaciół.
Gdy olej osiągnie pożądaną temperaturę, czas przygotować filety z kurczaka. Upewnij się, że piersi z kurczaka były solone przed gotowaniem. Możesz kupić je bez skóry i kości w sklepie spożywczym lub pokroić je ręcznie. W obu przypadkach, upewnij się, że kroisz je wzdłuż. Po pokrojeniu, umieść je na patelni. Następnie, dodaj kotlety z kurczaka jeden po drugim. Pozwól, aby kurczak smażył się przez pięć do siedmiu minut bez dotykania go. Gdy będą złote i chrupiące, przenieś je na dużą blachę do pieczenia. Można je również trzymać w cieple w piekarniku o temperaturze 200 stopni.
Jeśli chcesz przygotować filet z piersi kurczaka po raz pierwszy, będziesz musiał wcześniej przygotować mięso. Następnie będziesz musiał przekroić je na pół. W ten sposób uzyskasz porcję kurczaka przypominającą stek. Użycie zmiękczacza do mięsa pomoże sprawić, że mięso będzie bardziej miękkie. Możesz również upiec go w piekarniku lub usmażyć na patelni. Możesz podawać go z sałatką lub tłuczonymi ziemniakami.
Po pokrojeniu filetu z kurczaka możesz przygotować z nim wiele różnych potraw. Jeśli szukasz łatwych, niskokalorycznych dań, to spróbuj zrobić filet z kurczaka. Pyszny filet nie będzie wymagał wiele czasu i wysiłku, aby go przygotować. Ten łatwy przepis jest idealny dla zapracowanych osób. Możesz go również wykorzystać jako główny składnik do innych dań z kurczaka. Pomoże Ci to stworzyć wiele pysznych dań.
Podobne tematy