Dowiedz się, jak zrobić sos z kabaczka. Kabaczek z butternut squash jest pożywną potrawą, która świetnie smakuje z makaronem. Jednak znalezienie świeżego kabaczka może być trudne. Kilka prostych kroków pomoże ci przygotować kabaczek w najbardziej smakowity sposób. Najpierw przygotuj kabaczek, krojąc zewnętrzną skórkę. Obieraczka do warzyw nie będzie działać dobrze, ponieważ ostrze nie wnika wystarczająco głęboko. W ten sposób, skończysz z białymi warstwami na górze squasha.
Następnie, przygotuj swój garnek do gotowania poprzez ogrzewanie dużego garnka lub holenderskiego piekarnika. Umieść butternut squash i jego bulion w garnku i dodaj odrobinę soli i pieprzu do smaku. Gotuj squash, aż będzie miękki, około 50 minut. Kiedy będzie gotowy, przełóż go do miski i posyp gałką muszkatołową i cynamonem. Następnie podawaj kabaczek z makaronem.
Dla przygotowania posiłku, możesz przygotować makaron z kabaczka z butternutami oddzielnie od sosu. Możesz również przechowywać ugotowany sos w lodówce i używać go do innych posiłków. W ten sposób możesz mieć pyszne danie makaronowe gotowe na cały tydzień. Pamiętaj tylko, aby przygotować wystarczającą ilość sosu do makaronu, ponieważ odrobina idzie w długą drogę! Tak więc, spróbuj i ciesz się! Będziesz zadowolony, że to zrobiłeś! Przygotuj najlepszy sos do makaronu z butternut squash. Nie zapomnij też dodać trochę świeżej szałwii.
Aby zrobić spaghetti z kabaczka butternut squash, upiecz kabaczka, aż będzie miękki. Gdy będzie już miękka, przenieś ją do robota kuchennego lub blendera i przeczyść ją, aż będzie gładka. Dodaj sól i pieprz i dobrze wymieszaj. Dodaj ugotowany makaron do sosu, jeśli chcesz. Posyp parmezanem na wierzchu i ciesz się swoim pysznym domowym makaronem! Rozprowadź sos z butternut squash na spaghetti i ciesz się! To idealne danie na każdą okazję.
Zacznij od pokrojenia kabaczka butternut wzdłuż. Usuń nasiona, a następnie skrop kabaczek oliwą z oliwek. Piecz go do miękkości, około 45 minut. W międzyczasie zacznij przygotowywać sos. Dodaj jedną filiżankę pieczonego kabaczka, szalotki i ząbki czosnku do blendera wysokoobrotowego. Dodaj wodę i oliwę z oliwek i mieszaj, aż powstanie gęsty sos.
Do przechowywania, zrób dodatkowy sos i zamroź resztę w szczelnym pojemniku. Kiedy skończysz blendować sos, przechowuj go w lodówce do 7 dni lub zamroź go do późniejszego użycia. Pamiętaj, aby zostawić 1 cal przestrzeni między sosem a pojemnikiem. W zamrażarce możesz go trzymać do trzech miesięcy. Pamiętaj tylko, aby rozmrozić go przez noc przed użyciem.
Podobne tematy