Jak zrobić ciasto z malinami

Jak zrobić ciasto z malinami

Niezależnie od tego, czy planujesz specjalny brunch, czy po prostu masz ochotę na mały deser po obiedzie, ciasto z malinami to świetny wybór. Do tego ciasta można użyć świeżych lub mrożonych malin i jest ono łatwe do wykonania w domu.

Aby zrobić ciasto, będziesz potrzebować 4 filiżanek malin, cytryny, cukru i skrobi kukurydzianej. Możesz zrobić to nadzienie ręcznie lub w mikserze. Jeśli wolisz zrobić to ciasto z mrożonymi malinami, musisz je najpierw rozmrozić. Mrożone maliny nie będą miały takiej samej konsystencji jak świeże, więc należy je przetrzeć przed rozpoczęciem ciasta.

Aby przygotować ciasto, musisz rozwałkować je na lekko posypanej mąką powierzchni. Ciasto powinno być rozwałkowane na około pół cala większe niż forma do pieczenia. Będziesz musiał również wyciąć paski ciasta na wzór kraty. Paski te powinny być wycięte w naprzemiennych miejscach na wierzchu ciasta. Taki wzór pomoże łatwiej przykryć ciasto.

Nadzienie malinowe można przygotować z wyprzedzeniem. Możesz użyć nadzienia do ciasta lub do nadzienia do ciast lub parfait. Możesz również wykorzystać resztki nadzienia do zrobienia smoothie. Po przygotowaniu nadzienia, możesz je przechowywać w temperaturze pokojowej przez kilka dni. Możesz je również zamrozić i wykorzystać w przyszłości do lodów lub nadzienia do ciast.

Możesz również kupić gotowe ciasto w sklepie spożywczym lub piekarni. Jeśli wolisz zrobić ciasto od podstaw, możesz skorzystać z domowego przepisu. Możesz użyć mąki uniwersalnej lub mąki krupczatki do tego przepisu na ciasto. Jeśli użyjesz mąki cukierniczej, otrzymasz skórkę z delikatną, płatkową teksturą. Możesz również użyć smalcu lub skrzepu, aby ciasto było bardziej puszyste. Możesz użyć noża do ciasta, aby rozbić masło w mieszance mąki.

Przed pieczeniem, powinieneś użyć pędzelka do ciasta, aby posmarować ciasto jajkiem. Dzięki temu ciasto będzie równomiernie brązowe. Możesz również dodać 1 łyżkę wody do płynu do mycia jaj, jeśli wolisz. Płyn do mycia jajek powinien być nałożony tylko na skórkę i nie za mocno.

Kiedy skończysz piec ciasto, musisz wyjąć je z piekarnika. Przed pokrojeniem należy pozostawić ciasto do ostygnięcia na co najmniej 20 minut. Pozwolenie na ostygnięcie ciasta pomoże zachować jego kształt. Po ostygnięciu ciasta, można użyć ostrego noża do krojenia w plastry. Ciasto można następnie podawać z bitą śmietaną lub lodami.

Aby zrobić to ciasto z malinami, będziesz musiał użyć dwóch kruszonek. Jedna będzie umieszczona na spodzie ciasta, a druga na wierzchu malinowego nadzienia. Dolna skórka powinna być cienko rozwałkowana, a druga skórka powinna być złożona na dolnej skórce. Należy również wyciąć dwa otwory w górnej skórce, aby zapewnić wentylację.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane