Jak zrobić domowy budyń

Jak zrobić domowy budyń

Niezależnie od tego, czy szukasz świetnego przepisu na deser, czy po prostu chcesz zaoszczędzić trochę gotówki, jest mnóstwo przepisów na domowy pudding do wyboru. Można zrobić budyń przy użyciu składników spiżarni, lub można zrobić fantazyjny deser z kawałkami owoców lub innych toppings zabawy. Pudding jest łatwy do wykonania, a resztki można przechowywać w lodówce do czterech dni.

Podstawy domowego budyniu obejmują mąkę, skrobię kukurydzianą, sól, cukier, jajka i mleko. Kluczem jest dobre połączenie tych składników, co wiąże się z ciągłym mieszaniem i ubijaniem. Gdy dodasz jajka, pomogą one zagęścić masę. Możesz użyć żółtek zamiast całych jajek, aby nadać budyniowi ciemniejszy żółty kolor.

Możesz również zrobić budyń z wiórkami czekoladowymi, ale musisz je najpierw trochę roztopić. Najłatwiej jest to zrobić w mikrofalówce przez około 20 sekund na raz. Możesz również dodać trochę okruchów dla tekstury.

Aby zrobić wspomniany budyń, będziesz potrzebował bazy z pełnego mleka lub pół na pół, jeśli wolisz. Następnie należy dodać szczyptę soli i odrobinę ekstraktu waniliowego. To pomoże zrównoważyć słodycz, a żółtko pomoże zagęścić budyń.

Kiedy będziesz gotowy do przygotowania puddingu, będziesz chciał ubić go razem przez około 10 minut. Dzięki temu upewnisz się, że jest dobrze wymieszany, co zapobiegnie przypalaniu się mieszaniny. Gdy będzie już gotowy, będziesz chciał go przecedzić przez sito o drobnych oczkach. Następnie będziesz chciał przechowywać go w lodówce, gdzie będzie miły i chłodny.

Po schłodzeniu, będziesz chciał przykryć go folią. Dzięki temu pudding będzie miał gładką, jedwabistą konsystencję. Zapobiegnie to również tworzeniu się filmu podczas chłodzenia puddingu. Po zdjęciu folii możesz podać pudding na ciepło lub schłodzić go w lodówce.

Będziesz musiała również dodać kilka kawałków owoców, lub innych dodatków według własnego uznania. To nada Twojemu domowemu puddingowi odrobinę polotu. Możesz również dodać do niego wafle Nilla Wafers, aby uzyskać zabawny i smaczny dodatek. Możesz nawet ułożyć go między ciastkami, aby uzyskać trifle.

Najlepszą częścią robienia własnego budyniu jest to, że możesz użyć dowolnych składników, które masz w swojej kuchni. Zrobiony przez Ciebie budyń będzie smakował o wiele lepiej niż ten kupiony w sklepie. Ten przepis jest świetnym sposobem na zrobienie budyniu, który pozwoli Ci zaoszczędzić pieniądze i będzie specjalnym przysmakiem. Jeśli zostanie Ci dodatkowy budyń, możesz go zamrozić w foremkach do popsicle na kilka miesięcy. Jeśli szukasz więcej przepisów na pudding, powinieneś sprawdzić Betty’s Best No-Bake Desserts.

Oczywiście, najważniejszą rzeczą do zapamiętania podczas robienia puddingu jest dobre wymieszanie go. Dodanie jajek i masła również pomoże go zagęścić. Będziesz chciał często mieszać budyń podczas procesu gotowania, aby upewnić się, że mieszanka nie przypali się.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane