Jak zrobić syrop z buraków cukrowych

Jeśli zawsze chciałeś wiedzieć, jak zrobić syrop z buraków, to trafiłeś we właściwe miejsce. Używając blendera o dużej mocy, możesz przygotować soczysty syrop w domu. Do przygotowania syropu możesz użyć buraków czerwonych lub cukrowych. Im słodszy syrop, tym mniejsza ilość cukru będzie potrzebna. Możesz nawet użyć kombinacji obu odmian.

Buraki są bogate w błonnik, potas i witaminę B folian. Ich ziemista słodycz czyni je również pysznym dodatkiem do koktajli. Wystarczy ugotować czerwone buraki w wodzie i cukrze, aż całkowicie się rozpuszczą. Mieszanie od czasu do czasu połączy smaki i zapewni gładki syrop. Po wykonaniu, odcedź i przechowuj w szczelnym pojemniku do dwóch tygodni. Buraki w syropie są dobre dla zdrowia i świetnie smakują w koktajlach.

Zacznij od umycia buraków. Użyj sitka z drobnymi oczkami lub gumowej łopatki, aby pozbyć się nadmiaru miąższu. Pamiętaj o założeniu rękawiczek, ponieważ sok może zabarwić dłonie na czerwono. Jeśli nie chcesz używać sokowirówki, możesz również zmiksować sok za pomocą blendera. Następnie możesz go przecedzić przez cztery warstwy płótna serowego. Następnie użyj blendera, aby połączyć płyn ze stałymi składnikami.

Sok to kolejny popularny sposób na cieszenie się burakiem. Sok może być wykonany z buraków lub dowolnego innego warzywa. Należy tylko pamiętać, aby obrać wszystkie owoce i warzywa przed rozpoczęciem sokowania. Buraki mogą być spożywane na surowo lub gotowane. Dobrym źródłem antyoksydantów jest sok z marchwi. Pyszny i zdrowy deser do zrobienia z buraków to słodko-pikantna mikstura.

Syrop możesz przechowywać w słoikach. Słoiki zachowają trwałość do miesiąca. Następnie możesz go przechowywać w słoikach typu mason z pokrywkami. Ten przepis jest prosty i może być wykonany w ciągu kilku tygodni. Należy pilnować temperatury, ponieważ może się łatwo przypalić. Najlepiej zacząć od dużej partii buraków i dostosować cukier do smaku swoich potraw.

Oprócz wzmocnienia układu odpornościowego, sok z buraków zawiera cynk i betainę, które mogą wzmocnić układ odpornościowy i pomóc w walce z przeziębieniami. Buraki zawierają również potas i żelazo. Regularne spożywanie soku z buraków pomoże Ci również wyglądać i czuć się młodziej. Posiada on właściwości antynowotworowe. To doskonały domowy środek na kaszel. Jeśli szukasz naturalnego środka na kaszel, zrób własny syrop z buraków i pozbądź się kaszlu w mgnieniu oka!

Oprócz korzyści zdrowotnych, sok z buraków jest pysznym sposobem na uzyskanie dziennej dawki witaminy C. Jest zapakowany w przeciwutleniacze i był znany z pomocy w utracie wagi. Dodatkowo, ma wiele właściwości przeciwutleniających i przeciwzapalnych. Te cechy sprawiają, że sok z buraka jest doskonałym naturalnym konserwantem. Gdy jest prawidłowo przygotowany, ma gładki, słodki smak, który uzupełnia większość przepisów.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane