Ten przepis wymaga wylania cienkiej warstwy oleju na patelnię. Smażyć eskalopki do momentu uzyskania złotego koloru i ugotowania. Przed podaniem odsącz je na chłonnym papierze. Eskalopki można podawać z ugotowanym na parze bobem i ryżem marchewkowym. Idealnie byłoby użyć świeżego kurczaka, ale jeśli wolisz użyć mrożonego kurczaka, upewnij się, że jest schłodzony.
Aby zrobić eskalopki, po pierwsze, musisz piec kurczaka. Jest to świetny sposób, aby dodać trochę dodatkowego smaku i wilgoci do swojego posiłku. Tylko upewnij się, że używasz piersi z kurczaka, które są nieco większe niż te, które zwykle robisz. Aby przygotować kurczaka do panierowania, będziesz potrzebował funta bułki tartej. Aby te bułki tarte przylegały do kurczaka, powinieneś obtoczyć kurczaka w mące lub skrobi kukurydzianej.
Po przycięciu piersi z kurczaka, możesz zacząć marynować je z ulubionymi przyprawami. Spróbuj połączyć musztardę, sól, czosnek w proszku, zioła włoskie i pieprz. Możesz też obtoczyć je w bułce tartej. Po tym czasie piecz je przez 30 minut w temperaturze 350 stopni. Kiedy się upieką, podawaj je z sałatką włoską, domowymi chipsami i zielonymi warzywami. Jako dodatek możesz podać te smaczne piersi z kurczaka z domowymi frytkami.
Po przygotowaniu mięsa, pokrój je w eskalopki. Następnie możesz je wykorzystać również w innych potrawach. Aby zrobić eskalopki z kurczaka, możesz użyć różnych kawałków piersi z kurczaka. Idealnie byłoby użyć dwóch lub trzech polędwiczek na osobę dorosłą. W zależności od gustu, będziesz potrzebował do trzech polędwiczek na osobę dorosłą.
Zanim zaczniesz panierować kurczaka, powinieneś umieścić pierś między 2 arkuszami folii cling. Uszczypnij piersi cienko, aby były równe. Następnie rozbić piersi na taką samą grubość. Doprawić solą i pieprzem. W płytkiej misce roztrzepać jajko. Następnie wymieszać bułkę tartą, pietruszkę, skórkę z cytryny i mąkę. Delikatnie wciśnij piersi z kurczaka w mieszankę z bułki.
Po doprawieniu, dodaj plastry na patelnię i smaż je przez około pięć minut z każdej strony. Plastry mogą wymagać gotowania partiami w zależności od wielkości patelni. Po zakończeniu, umieścić je na arkuszu do pieczenia z folii aluminiowej. Podawaj na ciepło lub na zimno. Jeśli masz resztki marynaty, wyrzuć ją. Zgodnie z ogólną zasadą, nie należy ruszać kurczaka podczas gotowania. Piersi kurczaka powinny pozostać na patelni przez cztery do pięciu minut, zanim je odwrócisz.
Podobne tematy