Jak przyrządzić kurczaka na patelni

Jeśli zastanawiasz się, jak przyrządzić kurczaka na patelni, to czytaj dalej! Ten prosty przepis pokaże Ci, jak przyrządzić kurczaka na patelni, nie rozgotowując go! Pamiętaj, że musisz ugotować kurczaka do temperatury 165 stopni Fahrenheita, aby był prawidłowo zrobiony. Aby zapewnić, że kurczak jest ugotowany, użyj dużej żeliwnej patelni, która jest dobrze przyprawiona. Należy również gotować kurczaka w średnio-wysokiej temperaturze. Podczas gotowania kurczaka, należy pamiętać, aby najpierw ugotować go z jednej strony, bez obracania go. Kiedy już się zrumieni, powinien uwolnić się z patelni bez przyklejania się do dna lub boków.

Pierwszy, umieść patelnię na średnim ogniu. Wlej łyżkę stołową oleju do gotowania. Podgrzewaj olej, aż będzie się mienił. Teraz dodaj kurczaka po jednym na raz i gotuj przez 5 do 7 minut, nie ruszając go. Kurczak jest gotowy, gdy będzie złocisty i chrupiący. Możesz również użyć tłuczka do mięsa, aby kurczak był cieńszy i bardziej równomiernie przyrumieniony. Jeśli piersi kurczaka przywierają do dna, możesz chcieć podnieść temperaturę patelni.

Przed ugotowaniem kurczaka należy doprawić go solą i pieprzem. Dodaj trochę masła czosnkowego, jeśli chcesz, dla dodatkowego smaku i koloru. Możesz też użyć dowolnej przyprawy lub przyprawy, którą chcesz. Podczas smażenia kurczaka, nie przepełniaj patelni, ale zostaw ją w spokoju podczas pierwszych kilku minut, aby zapewnić, że kurczak jest ugotowany do idealnej temperatury. Po ugotowaniu kurczaka podawaj go na gorąco lub w temperaturze pokojowej.

Podczas gotowania kurczaka na patelni nie zapominaj, że potrzebuje on mniej oleju niż smażenie go we frytkownicy. Powłoka na patelni zapobiega przywieraniu kurczaka i podkreśla smak mięsa. Podczas gotowania kurczaka ważne jest, aby wybrać patelnię o ciężkim dnie i równej powierzchni grzewczej. Żeliwo jest idealne, ale twarda anodowana aluminiowa patelnia działa równie dobrze.

Proces pan-searing kurczaka jest doskonałym sposobem na uzyskanie tej chrupiącej, złotej skórki na kurczaku, a produkt końcowy będzie delikatny i soczysty. Dla bez kości, bez skóry piersi kurczaka, należy pozwolić mu gotować przez około 8 do 10 minut na patelni na średnim ogniu. Czas gotowania może się różnić w zależności od grubości kurczaka i temperatury pieca.

Jednym z najłatwiejszych sposobów gotowania kurczaka jest pan-sear go na kuchence. Ta prosta metoda daje pyszną i chrupiącą skórkę, która jest pełna smaku dzięki włoskim przyprawom. Aby przygotować kurczaka do smażenia na patelni, należy najpierw rozbić pierś z kurczaka i doprawić ją czosnkiem w proszku i solą. Następnie dodaj dwie łyżki oliwy z oliwek na patelnię i rozgrzej ją na średnio-wysokim ogniu. Kiedy piersi z kurczaka będą złociste z obu stron, przewróć je na drugą stronę, przykryj i smaż, aż będą usmażone.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane