Jak zrobić choinkę z puszek po cukierkach

Jak zrobić choinkę z puszek po cukierkach

Tworzenie choinki z cukierków to świetna zabawa dla całej rodziny. Są łatwe do wykonania i będą świetnym dodatkiem do Twoich świątecznych dekoracji. Te drzewka są również świetne na świąteczne przyjęcie. Są one wielkim smakołykiem dla twojej rodziny i przyjaciół, aby cieszyć się, i sprawiają, że idealne party favor! Możesz również dać je nauczycielom i innym klasom.

Aby zrobić choinkę z laski cukrowej, będziesz potrzebował laski cukrowe, lukier czekoladowy, patyczki do precli, sos do topienia czekolady i candy melts. Możesz również użyć prostych szpilek do dekoracji choinki. Aby dodać trochę pizzazz do swojego drzewka, możesz użyć czekoladek w odcieniach zieleni. Możesz również dodać żółtą gwiazdę do choinki.

Na początek przygotuj candy melts, roztapiając je w mikrofalówce. Gdy będą już gładkie, przelej je do worka do pipetowania. Możesz również przelać je do małych plastikowych butelek do wyciskania. Możesz użyć ich do stworzenia wielu kształtów, takich jak laska cukrowa lub gwiazda. Alternatywnie możesz je roztopić i dodać do drewnianych patyczków. Następnie możesz je przymocować do swojej choinki. Możesz użyć tych patyczków do innych rzemiosł, takich jak pień drzewa lub wieniec z trzciny cukrowej.

Następnie umieść patyczki do precli na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Jeśli masz większą piankową formę choinki, możesz potrzebować więcej niż trzy patyczki do precli. Możesz również dodać kilka dużych dzwonków lub mini-dekoracji do swojej choinki. Jeśli Twoja forma drzewka jest zbyt mała, możesz dodać kilka małych lasek cukrowych i czekoladowych guzików, aby udekorować drzewko.

Do tego projektu możesz również użyć zwykłych kubków Reese’s. Aby dodać efekt czekoladowego lukru, możesz pokryć kubki niewielką ilością czekoladowego lukru. Możesz też użyć białych candy melts i czerwonych cukierków miętowych, aby uzyskać tradycyjny czerwono-biały wygląd laski cukrowej. Możesz również dodać czerwone i białe nonpareils do drzewek, gdy są jeszcze mokre. Możesz również dodać posypkę do drzewek przed zastygnięciem lukru.

Możesz udekorować swoje drzewko cukierkowe prostymi rzędami cukierków, jak również mini-dekoracjami. Czerwone i białe kolory wyglądają tradycyjnie i nowocześnie zarazem. Jeśli chcesz dodać trochę więcej szczegółów, możesz dodać jagody ostrokrzewu. Jagody nadadzą drzewku również czerwony odcień.

Gdy drzewko jest już gotowe, możesz umieścić je w lodówce, aby przyspieszyć proces twardnienia. Następnie możesz udekorować drzewko zielonym lukrem, czerwonymi i białymi nonpareilami lub posypkami. Możesz również dodać jadalny brokat, aby drzewko nabrało trochę blasku.

Możesz również zrobić wieniec z cukierków, używając zwykłych lasek. Aby dodać dodatkowy akcent, możesz użyć wstążki lub sznurka. Możesz również dodać małą żółtą gwiazdę do drzewa, gdy jest jeszcze mokra. Można to zrobić za pomocą pistoletu do klejenia na gorąco.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane